Onze diensten

Bezoekadres van Diagnose Endometriose & Advies

Eerste Afspraak en Diagnose

Bij DEA hoor je vaak na de eerste afspraak al of je wel of geen endometriose hebt. Als je het wel hebt, hoor je meteen in welke vorm en of combinatie van vormen.

Om een afspraak te maken, heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Bij aanmelding en het maken van een afspraak krijg je alvast een vragenlijst gemaild welke gekoppeld is aan je medisch dossier. Wij reserveren een volledig uur voor het eerste consult om je situatie grondig te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. Tijdens het eerste half uur heb je een gesprek met één van onze speciaal getrainde verpleegkundigen. We gaan in op je klachten, symptomen en bespreken we de vragenlijst.

 De verpleegkundige bespreekt daarna jouw individuele situatie met de gynaecoloog, voor het tweede gedeelte van jouw afspraak. Er staat hier wederom een half uur voor gepland zodat de gynaecoloog de tijd heeft om naar je te luisteren, een echo te maken en uitleg te geven. Alle gynaecologen die bij ons werken zijn gespecialiseerd in het herkennen van endometriose op de echo. We houden ook de laatste ontwikkelingen op dit gebied bij en houden de laatste richtlijnen aan.

Heb jij een verwijzing van de huisarts en ben je klaar om een afspraak te maken? Dan kun je hieronder makkelijk zelf een afspraak bij ons maken.

Behandeling

Als we je diagnosticeren met endometriose, kan dat veel teweegbrengen. Misschien wel opluchting omdat je eindelijke een verklaring hebt, maar ook angst of onzekerheid over de toekomst. Je krijgt te horen krijgt dat je een chronische ziekte hebt waar nog geen geneesmiddel voor is. Gelukkig hoef je het niet meer alleen te doen, je wordt aan de hand genomen door ons team.

Het kan zijn dat we een vorm van endometriose bij jou diagnosticeren waarbij een operatie mogelijk nodig is om je de beste kwaliteit van leven te bieden. Wij verwijzen jou hierbij door naar een ziekenhuis met een gespecialiseerde afdeling waarvan we weten dat je de best mogelijke (operatieve) zorg ontvangt.

Na de diagnose werken we nauw met je samen om een behandelplan op te stellen dat volledig is afgestemd op jouw persoonlijke wensen en behoeften. We begrijpen dat iedere situatie uniek is en daarom nemen wij de tijd om naar je te luisteren en alle mogelijke opties met je door te nemen. Denk hierbij aan onder andere; het lowFODMAP-dieet, psychosociale ondersteuning zoals weerbaarheidstraining of een medische behandeling. Bij een medische behandeling gaan we over op medicatie. Er zijn twee opties: pijnstillers en/of hormonen.

Misschien werkt een combinatie van bovenstaande opties het beste voor jou.

Ons doel is om een behandeltraject te creëren dat niet alleen effectief is, maar ook haalbaar en comfortabel voor jou. Samen zorgen we ervoor dat je de zorg krijgt die je nodig hebt, met de aandacht en begeleiding die je verdient.

Holistische benadering

Bij DEA begrijpen we dat endometriose veel meer is dan alleen lichamelijke pijn. Het kan je emotionele welzijn en sociale leven sterk beïnvloeden. Daarom bieden wij naast medische zorg ook uitgebreide ondersteuning voor je emotionele en sociale behoeften.

Onze aanpak omvat persoonlijke begeleiding en counseling om je te helpen omgaan met de emotionele uitdagingen van endometriose. We creëren een veilige ruimte waar je je gevoelens kunt delen en steun kunt ontvangen.

Na de diagnose zul je goed geïnformeerd worden over alle mogelijkheden, omdat het team alles te bieden heeft. De holistische aanpak. Je gesteund voelen door een team met hoge mate van expertise van elk sterk intrinsiek gemotiveerd teamlid.

Jij moet het doen maar niet meer alleen! Naast medische zorg, bieden wij ook de mogelijkheid van passende psychische begeleiding en passende lifestyle adviezen. Wij geven je inzichten en de benodigde kennis om in elke fase van je leven in balans te komen, ondanks jouw chronische ziekte.

eHealth 

Na je bezoek aan ons centrum kun je via ons eHealth-platform rekenen op continue ondersteuning en begeleiding. Dit digitale platform biedt een uitgebreide reeks mogelijkheden om je herstel te bevorderen, allemaal vanuit het comfort van je eigen omgeving.

We willen graag weten hoe het met je gaat na het starten van een behandeling bij ons. Dus na een aantal maanden ontvang je van ons een vragenlijst. Hierop kan je eigen dokter reageren om waar nodig je behandeling bij te stellen tot deze goed is.

Via het eHealth-platform krijg je toegang tot een scala aan educatieve materialen die je helpen meer te leren over endometriose en effectieve manieren om ermee om te gaan. Deze materialen zijn ontworpen om je te voorzien van waardevolle informatie en praktische tips voor je behandeling en dagelijks leven.

Daarnaast biedt het platform toegang tot ondersteuningsgroepen, lotgenoten waar je in contact kunt komen met anderen die ook met endometriose leven. Deze groepen zijn een waardevolle bron van steun en een kans om ervaringen te delen en verbindingen te maken met anderen die jouw situatie begrijpen.

Je kunt ook contact opnemen met zorgverleners zoals een diëtiste of een psycholoog voor algemene vragen of advies via het platform. Dit biedt een handige manier om informatie te ontvangen zonder de noodzaak van een fysiek bezoek.

Daarnaast biedt het platform toegang tot ondersteuningsgroepen, lotgenoten waar je in contact kunt komen met anderen die ook met endometriose leven. Deze groepen zijn een waardevolle bron van steun en een kans om ervaringen te delen en verbindingen te maken met anderen die jouw situatie begrijpen.

Ons eHealth-platform is een dynamisch onderdeel van onze zorgaanpak en zal gaandeweg verder ontwikkeld worden om steeds beter aan je behoeften te voldoen. We blijven het platform verbeteren en uitbreiden met nieuwe functies en middelen om je optimaal te ondersteunen in je herstelreis. Wij staan klaar om je te begeleiden en te ondersteunen, ongeacht waar je je bevindt.